Vaak gestelde vragen


Van
Tot Bod
1 10 1
10 20 2
20 50 5
50 100 10
100 300 20
300 500 30
500 1000 40
1000 2500 50
2500 5000 100
5000 10000 250
10000 50000 500


Het ophalen van kavels op de veiling locatie is uitsluitend mogelijk tijdens de ophaaldag. De ophaaldag vindt plaats op een vooraf vastgestelde datum en tijd, en is duidelijk zichtbaar bij de veilinginformatie of op uw factuur.Wilt u per bank betalen, dan dient de proforma factuur uiterlijk 1 dag vóór de uitleverdag te zijn voldaan. (hierbij rekening houdend met de verwerkingstijd)
Bij iDEAL betaling wordt deze direct verwerkt.

Indien u de goederen komt ophalen op de ophaaldag, dan is het ook mogelijk ter plekke contant te betalen. Op een aantal locaties kunt u per PIN betalen, dit staat dan expliciet aangegeven bij de veilinginformatie.


Als u uw gewonnen kavels niet betaalt of ophaalt, sturen wij u een factuur van de 15% veilingkosten + 21% BTW en €10,00 administratiekosten.
Nedveiling brengt bij het niet afhalen van de kavels de kosten van opruiming en afvoer in rekening.

Als u een factuur met veilingkosten ontvangt wordt uw account geblokkeerd totdat wij uw betaling hebben ontvangen. Is de factuur betaald zullen we het account deblokkeren.


Het bieden op de veiling is niet vrijblijvend, maar bindend. Voordat u kunt bieden wordt uw emailadres geverifieerd (er wordt gecontroleerd of u de eigenaar bent van het opgegeven emailadres). Met accounts die niet geverifieerd worden, kunnen geen biedingen geplaatst worden. Indien er op uw account biedingen worden gedaan zijn deze bindend. U bent voor uw eigen account verantwoordelijk.

Wordt er een veilingkosten en administratiekosten factuur niet tijdig betaald, wordt de vordering uit handen gegeven aan een incassobureau. Het account zal dan geblokkeerd blijven en niet meer geactiveerd worden.


Kavels die op dezelfde factuur staan worden automatisch gecombineerd verzonden. Het is helaas niet mogelijk kavels uit andere veilingen mee te zenden omdat deze vanaf andere locaties verzonden worden.

Op de aangeboden kavels zit geen garantie. Tijdens de ophaaldag dient u uw gewonnen kavels te controleren. Komt de kavel niet overeen met de omschrijving op Nedveiling.nl dan kunt u met uw klacht terecht bij de veilingmeester.

Nedveiling is een intermediair tussen de opdrachtgever en u als koper, en is geen eigenaar van de aangeboden goederen.
Nedveiling doet geen nader onderzoek naar de inhoud van de kavels en verleent derhalve geen garantie. We raden u altijd aan om de kijkdag te bezoeken om goederen te inspecteren op staat en/of compleetheid.

Bij goederen uit een faillissement, beslaglegging en/of executieveiling is het volgende Artikel 7:19 BW van toepassing.


Wij kunnen de door u gewonnen kavels voor u ophalen op de veiling locatie en bij u thuis bezorgen. Het bedrag voor verzending en handelingskosten zijn afhankelijk van het gewicht en de omvang van de zending.


Per kilo wordt er € 1.00 berekend ongeacht het aantal kavels die op 1 factuur staan. Het minimum verzendbedrag per factuur is € 10.00 (alle bedragen zijn excl. Btw). De aangegeven kilo's kunnen afwijken i.v.m. gewicht/volume verhouding (lichtere kavels met grotere afmetingen). De kilo's die worden aangegeven bij de kavels zijn op basis van volume/gewicht.

Het minimale weergegeven gewicht per kavel is 1 kilo en worden weergegeven als hele kilo's.

Bij elke kavel staan de kosten voor verzending binnen Nederland vermeld.
Voor zendingen naar België geldt een opslag van 50%
Voor zendingen van België naar Nederland geldt een opslag van 50%
Voor zendingen naar Duitsland geldt een opslag van 50%

Let op: zijn er kavels bij met 0 kilo (niet te verzenden) dan kunnen alle kavels op diezelfde factuur niet verzonden worden. Ook als de rest wel te verzenden is.

Wanneer de factuur is betaald wordt de te bezorgen kavel binnen 5 werkdagen na de uitleverdag (zie datum uitleverdag op uw factuur) bij u bezorgd. Bezorging op een postbus is helaas niet mogelijk.


Indien u nog andere vragen heeft kunt u contact opnemen met info@nedveiling.nl

Als u uw gewonnen kavel niet betaald of ophaalt op de locatie, sturen wij u een factuur van de 15% veilingkosten en €10,00 administratiekosten excl. 21% BTW. (afkoopverplichting)

Is er geboden met als doel Nedveiling te misleiden en/of is er geboden met een nepaccount, dan zullen de gehele biedbedragen vermeerderd worden met de 15% veilingkosten en €10,00 administratiekosten in rekening brengen. (alle bedragen zijn excl. 21% BTW).

Als u een veilingkosten (afkoop) factuur ontvangt wordt uw account geblokkeerd totdat wij uw betaling hebben ontvangen. Als de factuur betaald is zullen we het account deblokkeren.Na het geheel sluiten van de veiling ontvangt u binnen 1 uur een e-mail met de totaal gewonnen kavels. In deze email staat omschreven hoe u de keuze kunt maken tussen het ophalen van de goederen of dat u ze wilt laten verzenden. Direct nadat u de keuze heeft gemaakt krijgt u per e-mail de Pro forma factuur.
De pro forma factuur staat ook in uw account met een link naar iDEAL voor directe betaling.

Indien u deze niet direct per e-mail ontvangen heeft, is deze mogelijk in uw map ongewenste e-mail terecht gekomen.


Als u een bod doet op een kavel, dan biedt u voor het aantal artikelen dat vermeld staat in de kavelomschrijving.

U kunt nadat u zich heeft geregistreerd uw gegevens niet meer zelf wijzigen. Indien u een wijziging wilt aanbrengen, kan dit doorgegeven worden via ons contact formulier. Wij zullen deze wijziging dan voor u maken.
Wachtwoord wijzigen en in en uitschrijven van de nieuwsbrief is wel mogelijk via de persoonlijke gegevens pagina.


Alle correspondentie, meldingen, facturering en herinneringen worden gedaan via uw opgegeven e-mailadres. U bent zelf verantwoordelijk dit te laten wijzigen indien uw e-mailadres veranderd.

Eenmaal geregistreerd, bent u verantwoordelijk voor alle biedingen die op het account gedaan worden. Het is erg belangrijk dat u vertrouwelijk omgaat met uw gebruikersnaam en wachtwoord.