Kleding op online veiling

Textiel, oftewel kleding, is altijd aparte handel. Iedereen heeft kleding genoeg maar ook te weinig, en iedereen heeft die miskoop in zijn of haar kast hangen. Concreet kan iedereen kleding verhandelen, deels textiel opruimen en andere weer aanschaffen. Ideaal kan dan een online veiling zijn. Voor handelaren kan een online veiling weer handig zijn om snel tegen lage kosten van een partij af te komen. Lees in deze tekst over het probleem kleding verhandelen en het gemak van een online veiling.

Restanten snel van de hand doen

Iedere winkelier of marktkoopman kent het fenomeen restanten. Een partij kleding waar het assortiment uit is, deels komt dat door de fabrikant die teveel truitjes in de maat M heeft gemaakt terwijl wij in dit gebied allemaal L of zelfs XL moeten hebben. Begin januari tijdens het balansen kom je de restpartij weer tegen, je doet een poging om de truitjes met een flinke korting te dumpen, maar later gaat de partij weer terug in het magazijn. Zoiets opruimen via een online veiling kan interessant zijn.

Het trefpunt voor kopers en verkopers

De online veiling is het trefpunt voor kopers en verkopers. Beide partijen zijn mensen van verschillende pluimage. Bij de kopers kan een handelaar zijn die een restpartij wil kopen om die misschien in een ander land weer op de markt te brengen, maar ook een particulier die het leuk vindt om iets tegen opbod te kopen. Het assortiment is ook verrassender dan in een winkel, je weet niet welke kavels er voorbij komen. In ieder geval zijn de klanten heel divers. De verkopers zijn ook allemaal anders.

Snelle in- en verkoop tegen lage kosten

Vaststaat dat kavels verkopen via een online veiling snel gaat. Ook een partij textiel gaat in een middagje van de verkopende naar de kopende partij. De veiling rekent een commissie, en die is laag. Een online veiling is transparant in de tarieven en voor wie die rekening is. De veilingmeester is tevens expert; hij of zij kan het kavel op waarde taxeren, en dat maakt het veilig.