Er zijn geen objecten in deze sectie

Schilderijen en doeken

Op een online veiling worden geregeld schilderijen en doeken aangeboden om tegen opbod verkocht te worden. Velen denken dan gelijk aan die uiterst kostbare meesterwerken, maar het tegendeel komt veelvuldig voor. In deze tekst aandacht voor schilderijen en doeken die nog flink in waarde zullen stijgen. Tegelijkertijd kunnen kunstbezitters die overcompleet zijn, of kunstenaars die ruimte willen hebben in hun atelier, vlot van hun kunstwerken af komen middels een online veiling.

Investeer in kunst

Niet voor niets is in de wereld van online veilingen het gezegde, de koper van vandaag is de verkoper van morgen, want vooral kunstwerken gaan meermalen onder de hamer. Het kan zijn omdat iemand overcompleet is, dit komt vaak voor na een verhuizing. Het object kan diegene in het andere huis niet kwijt, er is geen mooie plek. Dan biedt diegene het kavel aan bij een online veiling om het met winst te verkopen. Kunst is immers waardevast, terwijl de waarde van de munt wegvalt. Kunst is een goede investering.

Online veiling is het trefpunt

Een online veiling is het trefpunt tussen kopers en verkopers. De kopers zijn heel divers. Dit kunnen handelaren zijn die proberen een partij op de kop te tikken, en particulieren die tegen opbod iets kopen leuk vinden. Feit is dat het erg snel gaat. Een online veiling barst echt los, binnen een dag is het kavel van eigenaar gewisseld. De tarieven van een online veiling zijn laag. Ook zijn die tarieven transparant, vooraf weet je wat bemiddelen kost en voor wie die rekening is. Met kopen of verkopen bij een online veiling kun je niet het schip in gaan.

De veilingmeester is expert

Een veilingmeester heeft een expertise. Hij of zij kan kavels op waarde taxeren. Je kunt dus gerust bieden op een schilderij wat je mooi in je huis of bedrijf vindt passen. De kans is groot dat je dan iets koopt ver onder de werkelijke waarde. Vaak wil de verkopende partij er alleen snel vanaf, en misschien heeft diegene het ook ver onder de werkelijke waarde op een veiling gekocht.