Creëer de goede thuiswerkplek

Zoals wellicht bekend is thuiswerken de norm. De tijd van vijf dagen per week naar kantoor forenzen ligt achter ons. Als we niet thuiswerken vanwege een virus, dan is het om de stikstofuitstoot te reduceren. Het wordt tijd dat de thuiswerkplek aandacht krijgt. Dan is dat klaar, voor nu en de toekomst.

Werken in een gezonde houding

Voor een korte tijd volstaat de keukentafel en een eetkamerstoel. Bijvoorbeeld om iets online te kopen kan de laptop op de keukentafel, je zit dan hooguit een half uurtje in de verkeerde houding. Maar bij serieus thuiswerken dan heeft de keukentafel de verkeerde hoogte. Ook is de eetkamerstoel niet te vergelijken met een ergonomische bureaustoel. De oplossing is kantoorinrichting en inventaris thuis plaatsen. Je werkt dan thuis in de goede houding, en dit komt de gezondheid ten goede.

Kantoormeubilair bij een online veiling kopen

Het is logisch dat er meer handel komt in kantoorinrichting en inventaris. Bij bedrijven staat er teveel, bij de mensen thuis te weinig. Dit gedeelte is dan als refurbished te omschrijven, maar ook de verkoop van nieuwe kantoorinrichting en inventaris zal zich verleggen. Het is gewoon dat een vertegenwoordiger bedrijven afgaat, dat zal minder worden, want het kantoormeubilair moet bij de mensen thuis terecht komen. Een goed trefpunt om verkoper en koper te treffen is een online veiling. Online heeft ook die voordelen die in het intro staan; weinig kans op besmettingen, en minimale stikstofuitstoot.

Een hele checklist afwerken

Op kantoren is over alles nagedacht. Het gaat verder dan de juiste hoogte van het bureau. Je zal dus thuis een hele checklist af moeten werken om een goede thuiswerkplek te creëren. Je zal moeten letten op:

  • Voldoende licht
  • Goede ventilatie (mobiele airco met luchtfilters?)
  • Correcte zithouding
  • Werkblad en het beeldscherm op de goede hoogte

Ondanks dat thuis de gezonde werkplek te maken is, is het van belang dat je ook weleens de werkplek verlaat. Af en toe een korte wandeling maken doet wonderen voor lichaam en geest.