Online veiling

Op een veiling worden ook seizoensgebonden items verkocht. Een online veiling is het trefpunt voor mensen die snel van iets af willen, en klanten die een koopje willen hebben. Veel klanten vinden tegen opbod kopen een leuke manier om iets aan te schaffen. In deze tekst aandacht voor seizoen artikelen die via een online veiling gekocht of verkocht worden.

Snelle uitverkoop van de hele partij

Iedereen heeft wel eens zo'n uitverkoop aan het einde van het seizoen gezien. Een zaak in huishoudelijke artikelen die op het moment dat de zomervakantie om is de koelboxen gaat afprijzen, en kort na kerst artikelen in het tuincentrum. Het is dan even snel proberen te dumpen, maar uiteindelijk lukt het meestal niet, en de winkelier zit met een restant in het magazijn. Wat zou het mooi zijn als je aan het einde van het seizoen de hele partij zou kunnen opruimen? Via een online veiling is zoiets mogelijk.

Koopjesjagers en handelaren

De klandizie van veilingen is divers. Handelaren die proberen een partij op de kop te tikken, niet uitzonderlijk voor de export, en liefhebbers. Die liefhebbers kunnen mensen zijn die tegen opbod iets kopen leuk vinden, of die iets willen kopen onder de werkelijke waarde, de zogeheten koopjesjagers. Als verkopende partij heb je die leuke spanning ook, als je een kavel aanbiedt; wat brengt het op? De expert, oftewel veilingmeester, kan wel een indicatie geven door het kavel te taxeren, maar wat brengt het daadwerkelijk op?

Er zijn zoveel seizoen artikelen

Alleen al in de sport zijn er veel seizoensgebonden artikelen. Bijvoorbeeld een goedkope partij wintersport artikelen in het voorjaar. Dat kan interessant zijn voor iemand die opslag heeft, en diegene biedt de partij in het najaar weer aan, zoals al omschreven, dat kan in een ander land zijn. Hetzelfde voorbeeld is ook te schetsen met de watersport wat een echte zomersport is. Een online veiling laat de handel leven. Veilingen is het trefpunt voor koper en verkoper, en de koper van vandaag is de verkoper van morgen. Veilingen rekenen een bescheiden tarief.