Er zijn geen objecten in deze sectie

Online veiling

Veel materialen worden tegen opbod verkocht. Misschien is olie het meest duidelijke voorbeeld, als er weinig vraag is dus als er weinig bieders zijn, dan is de olieprijs lager dan wanneer er wel veel vraag is. Maar meer materieel wordt tegen opbod verkocht, dit omdat het een goed en snel systeem is om materialen te verhandelen. Lees in deze tekst over een voorbeeld, en hoe het werkt.

Niet alleen executieverkoop

Bij verkoop via opbod denken velen aan failliet. Maar dat hoeft niet, want soms kan een bedrijf wel eens een activiteit afstoten. Een bedrijf wat materiaal levert voor de tuin had een flinke handel in klinkers. Dat liep niet goed, mede door veel concurrentie, het bedrijf kon beter die ruimte gebruiken om een assortiment vijvers uit te stallen. Het bedrijf kon kiezen, een enorme uitverkoop, maar op die manier wekenlang bezig zijn om van die klinkers af te komen. Of een verkoop tegen opbod regelen, eindbalans opmaken van het gedeelte wat tuinbestrating doet, en het liefst alle klinkers als partij te verkopen. Particulieren in de omgeving dachten dat het bedrijf failliet was, maar dat was dus niet het geval.

In één middag al het materiaal verkocht

Er kwamen geïnteresseerden, w.o. wat directe concurrenten, en in één middag was de hele voorraad klinkers verkocht. In feite had het bedrijf niets meer gedaan dan een expert, beter bekend als veilingmeester, ingehuurd. Tegen een scherpe prijs, de commissie is ronduit laag, kan zo'n expert bemiddelen tussen koper en verkoper. Gelijk straatklinkers kan er zoveel materiaal via veilingen verkocht worden. Eigenlijk alle denkbare materialen.

Online veilingen is een uitkomst

Dankzij online veilingen kan het verhandelen nog sneller gaan. Het veilinghuis maakt kenbaar welke materialen er aangeboden worden, die reclamekosten heb je dus niet als aanbieder, en dankzij online is de potentiële klantenkring snel ter plaatse. Een partij straatklinkers, maar ook ander materiaal, wordt op die manier snel verkocht. De methode van verkopen is naast snel ook goedkoop. Als je zelf een koopjesjager bent, dan kan bieden op kavels interessant zijn; tegen een lage prijs kun je slagen.